Україні у співпраці з МВФ слід врахувати помилки з досвіду Аргентини та звернути увагу на умови, на яких отримує кредити Польща.

Про це в ефірі радіо "Ера" заявив економічний експерт, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, повідомляє "Обозреватель".

Він нагадав, що слідування приписам Міжнародного валютного фонду призвело Аргентину до катастрофи у пенсійній системі.

"1,5 млн. аргентинських пенсіонерів взагалі залишилися без пенсій через МВФ. Ми знаходимося у схожій ситуації: за дефіциту Пенсійного фонду в 145 млрд грн. пенсійна реформа за рецептами МВФ може призвести до краху пенсійної системи", – зазначив експерт.

Разом з тим Коновалюк звернув увагу на Польщу, яка отримує кредити МВФ без будь-яких умов.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Буквально кілька місяців тому Польщі надали майже 10 млрд євро без будь-яких умов. Нагадаю, йдеться про країну, з якої в 2004 р списали близько 100 млрд боргу перед вступом до Європейського союзу. За бажання, ми могли б отримувати кредити на хороших умовах", – наголосив лідер ВО "Нова Україна".

За словами Коновалюка, влада мала вивчити негативний і позитивний досвід отримання кредитів МВФ на прикладах різних країн та або відмовитися від них, або висунути свої умови.

"Оскільки влада не змогла отримати кредити на вигідних для українців умовах, доведеться виходити з рабства – з рабства МВФ", – резюмував він.

Раніше в інтерв’ю Валерій Коновалюк заявив, що якщо Україна продовжить сліпо слідувати всім вимогам Фонду, то повторить долю Перу і Греції.

"Держави Латинської Америки десятиліттями співпрацюють з МВФ, але до сих пір залишаються країнами третього світу. Якщо Україна хоче повторити їхню долю, то давайте й далі сліпо слідувати порадам Фонду. Але я переконаний, що наша країна заслуговує на краще. Тим більше, що всі можливості для розвитку у нас є", – зазначив Коновалюк.