На межі материкової України з анексованим півостровом перекрили водопостачання.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

На Північно-Кримському побудували стаціонарну греблю, що дозволить заощадити воду із Каховського водосховища та зрошувати землі на півдні Херсонщини.

За словами фермера Юрія Дудченка, це може стати тимчасовим вирішенням основної проблеми сільського господарства, адже якби канал перекрили за кілька кілометрів від адміністративного кордону, то ділянки опинилися б під загрозою посухи.

"Воду туди пускали під меншим тиском, а фермери самотужки звели греблю з мішків із піском. Тепер у нас є впевненість у завтрашньому дні", - додав він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відомо, що дамба обійшлася у 35 мільйонів гривень, а на її зведення знадобився цілий рік. Фахівці запевняють, що остаточно роботи іще не завершено, але вже зараз споруда надійно перекриває течію каналу, не пропускаючи воду на анексовану територію.

Наступним етапом стане вдосконалення інфраструктури та будівництво чергових приміщень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що окупанти заблокували в'їзд на територію анексованого Криму поблизу пропускного пункту "Чонгар".