У разі проведення пенсійної реформи в Україні, громадянам країни необхідно буде постійно відкладати частину своєї зарплати на персональний рахунок.

Накопичені кошти можна буде витратити лише з досягненням пенсійного віку, а саме - 60 років. Про це йдеться в урядовій стратегії розвитку України до 2020 року, пише Politeka.

Тим же, кому зараз не більше 37 років, пенсію виплачуватимуть за нині діючою солідарною системою, яка, втім, запрацює за новими принципами.

Зокрема, єдиний соціальний внесок платитимуть всі, а страховий стаж можна буде докупити!

Мало того, у Міністерстві соцполітики заявили, що пенсіонерам з високими виплатами доведеться вибирати: працювати або отримувати допомогу від держави.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У разі введення реформи, у 2021 році на пенсію зможуть претендувати лише 8% українців - це люди із загальним стажем не менше 30 років.

Втім, з 1 січня 2018 року його обіцяють знизити до 15 років. Додатковий стаж можна буде докупити за ціною 704 гривні за місяць. Таким чином, за 15 років, яких бракує, треба буде викласти 126 720 гривень.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Мінфіні розповіли, коли українцям підвищать пенсії.