"Кобзар" легендарного українського поета Тараса Шевченка ліг в основу мультиплікаційного серіалу в стилі "зомбі-хоррор".

Прем'єру мультсеріалу незабаром покажуть на одному із загальнонаціональних каналів, а також на відеохостингу Youtube, повідомляє "Радіо Свобода".

За анімацію взялася команда видання Nebeskey, що вже створила мангу "Даогопак". На думку авторів, молоді потрібно піднести Шевченка не як кріпака, поезія якого викликає сльозу, а як українського Стівена Кінга.

Перша серія заснована на містичному вірші "За байраком байрак", що оповідає про козака, який повстав з могили через зраду гетьмана. Всього заплановано 12 серій.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Над картиною працювали цілий рік. На даний момент зроблено вже більше 400 малюнків у надскладному стилі українського бароко.

Kobzar 2015 Teaser

Так сталося, що тізер першої серії анімаційного "Кобзаря" ми, команда студії Nebeskey, презентуємо сьогодні. В День Народження ТГШ. Зустрічайте "Кобзар20х15", за мотивами вірша "За байраком байрак". Як і обіцяли - хоррор, мрачело, козаки-зомбі та багато іншого. Команда мультфільму - головний художник Shakll Manstr Bdoo, режисер Bogdan Shevchenko, композитор Anton Baibakov, автор сценарію та креативний продюсер Maxim Prasolov, аніматор та SFX супервайзер - Lutsenko Dmytro Мультфільм спродюсовано спільно зі студією Барабан Eduardo Akhramovych, Евгений Татаринов за підтримки ДержКіно України.

Posted by Nebeskey on Thursday, 9 March 2017

"У нас не було технічних кадрів, це все зроблено рукою нашого художника Олексія Чебикіна. Перевели на мову анімації всі сцени з його малюнків. Кожну фігуру розрізали на частинки – від 20 до 140 – і ці частинки згодом анімувались", – розповів режисер проекту Богдан Шевченко.


Як повідомляв портал "Знай.UA", 19 квітня культовий американський серіал "Сімпсони" відзначав ювілей.