Телефонні шахраї щоразу вдаються до нових способів обдурити людей. Останнім часом громадяни скаржаться на новий вид обману зловмисників.

Портал Знай.ua розповість про те, чому варто припинити телефонну розмову з незнайомими людьми одразу,як ви почули фразу, наприклад "Ви мене чуєте?", "Вам зручно розмовляти" та інші, які вимагають відповіді " Так ".

У чому підступ?

Суть у тому, що зловмисник намагається почути від вас слово "ТАК" та записати його. Оскільки це слово може бути вашим кодовим словом при здійсненні інтернет-покупок, на зразок електронного підпису, ідентифікатор, коли система розпізнає, що це дійсно ви.

Якщо ж ви все ж чуєте від незнайомця подібні запитання, краще відповісти "Чому ви хочете це знати?" та з'ясуйте, хто телефонує і з якою метою.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також ви можете переадресувати у своєму телефоні дзвінки з незнайомих номерів на голосову пошту. Шахраї не залишатимуть вам повідомлення.

Та не соромтеся просто покласти слухавку, якщо помітили, що розмова є підозрілою.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", зловмисники вдалися до нової схеми за допомогою популярного сайту продажів "OLX".