На сьогодні люстраційний процес в Україні настільки добре прцює, що влада на цілих 98% очищена від колишнього режиму президента-втікача Віктора Януковича. Від керма країни усунули всіх, хто порушував права людини.

Про це заявила керівник департаменту по люстраційним питання\м Міністерства юстиції Анастасія Задорожна, передає DW.

"Люстраційна перевірка в вищих органах влади проводилася децентралізовано. Генпрокуратура, МВС, СБУ, Міністерство оборони, суди, Мін'юст - всі державні органи і органи місцевого самоврядування повинні самостійно перевірити своїх працівників. З моменту вступу в силу закону "Про очищення влади" надавалося 10 днів на перевірку персональних справ співробітників на відповідність критеріям закону про люстрацію", - заявила глава департаменту і додала, що звільняли кожного, хто потрапляв під цю статтю.

Також Задорожна розповіла, що деякі чиновники писали заяву за власним, після чого органи самоврядування повторно проводили внутрішні перевірки. Після цього департамент проводив інспекцію результатів люстрації.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що відомо про нового люстратора України Анастасію Задорожну.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще