Українців неприємно вразять платіжки за опалення, які вони отримають у наступному сезоні. Для родин, які самостійно "зігрівають" помешкання та отримують субсидію, опалювальний період скоротили на один місяць.

Про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України №300 від 01.05.2017 року, - пише Politeka.

Раніше знижки на опалювальний сезон надавались українцям з 1 жовтня по 30 квітня. Тепер цей період триватиме з 15 жовтня по 15 квітня відповідно.

Якщо опалювати будинок родина почне раніше чи закінчить пізніше, то за додатково спалені кубометри газу людям доведеться заплатити з власної кишені.

Крім того, норми нарахування знижки також змінили. Тепер замість 330 кубометрів газу на опалення люди отримають лише 300 кубів із розрахунку на житло у 60 квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

А у квартирі такої ж площі знижка у наступному опалювальному періоді покриє лише 2,5 Ггал тепла, замість 3,28 Ггал, як було у минулому році.

Якщо не зменшити використання цієї різниці об’єму газу, то доведеться самостійно сплатити за додаткове тепло, а у столиці сума за 0,7 Ггал складе понад 1400 гривень.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", деякі українці можуть зекономити на комуналці від 25 до 100%.