Політичний експерт Юлія Курнишова розповіла, яким корисним уроком для України може стати партерство США та Південної Кореї.

У колонці на ZN.ua вона зазначила, що Київ має захищати свої інтереси власними зусиллями. На її думку, присутність США в тому або іншому регіоні не означатиме здатність зібрати усіх партнерів в єдиний фронт, адже протиріччя між ними існуватиме.

"Стати важливим для США партнером і домогтися від Вашингтона формального визнання цього факту - не означає гарантувати інтереси держави. Адже наші інтереси можуть стикатися з інтересами не тільки супротивників США, але і інших партнерів", - пише Курнишова.

Експерт зазначила, що Вашингтон, відволікаючись на протиріччя, втрачатиме час та ресурси на подалання кризи. Крім того, обов'язки перед партнерами нерідко зв'язують Штатам руки, і вони перетворюються на стороннього спостерігача.

"Навіть оформлення партнерських відносин з Вашингтоном - лише проміжний результат, що не звільняє від необхідності продовжувати роботу і робити її бажано так, щоб захищати свої інтереси насамперед власними силами", - додала Курнишова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко вважає, що Путін зацікавлений у дискредитації "нормандського формату".