Вантажна баржа "Іркутськ" та пасажирський теплохід "Молдавія" зіткнулися на 1730 кілометрі річки Дунай, в Угорщині.

Як повідомляє "Думская", під час розходження суден «Іркутськ» лівим бортом секції УДП-442 свого каравану нагріб на лівий борт "Молдавії". Обидва судна належать Українскому Дунайському пароплавству.

За словами заступника голови правління УДП з технічних питань Олександра Гармаша, удар прийшовся вище головної палуби "Молдавії".

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"В результаті у теплохода завалений фальшборт, пошкоджені ілюмінатори чотирьох кают, знесені кнехти і швартовий стопор, зім'ята прогулянкова палуба. Після завершення нинішнього рейсу судно ремонтуватимуть на верфі OSWAG в австрійському Лінці", – цитує видання Гармаша.

Внаслідок інциденту обійшлося без потерпілих і пробоїн суден. Розслідуванням займається угорська влада.

За словами моряків, подібний випадок за участю цих двох теплоходів уже мав місце на початку 2000-их років у районі Рені.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Китаї внаслідок аварії судна без вісти зникли 12 членів екіпажу.