Відома дзюдоїстка Ірина Кіндзерська вирішила змінити українське громадянство на азербайджанське. Про це повідомляє Плюс Спорт.

25-річна спортсменка, яка виступає у ваговій категорії понад 78 кг, погодилася на пропозицію азербайджанської федерації і поїхала з України.

За інформацією Xsport, Кіндзерській запропонували зарплату в 2000 доларів і солідні призові за перемоги. За нову збірну дзюдоїстка зможе виступити через тиждень на Іграх Ісламської Солідарності, які пройдуть з 12 по 22 травня в місті Баку.

Повідомляється, що українська федерація, яка виховала спортсменку, не отримає ніякої компенсації.

"У збірній України Кіндзерська мала багато конкурентів в своїй категорії. Спортсменка вважає, що в складі збірної Азербайджану їй буде легше пробитися на Олімпіаду. Зрештою, фінансові умови там значно кращі", - цитує головного тренера збірної України Віталія Дуброву портал Xsport.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.ua повідомляв, що українська дзюдоїстка виграла престижний турнір в Німеччині.