Чемпіон світу та Європи з дзюдо Георгій Зантарая дав обширне інтерв'ю порталу РБК, в якому поділився своїми спогадами про головну сутичку за золоту медаль чемпіонату Європи, а також згадав свій переїзд в Україну:

"Я тренувався в спокійному режимі, адже дуже довго роздумував, продовжувати залишатися у великому спорті після Олімпіади або йти. Мій тренер Віталій Вікторович Дубров має до цієї медалі дуже велике відношення, проте, вирішальним була думка моєї дружини, Ольги. Вона мій головний і шанувальник, і мотиватор, і критик. Це вона перед фіналом просто змусила мене сказати, що я виграю золоту медаль - і я виграв.

У професійному спорті необхідно заробляти, щоб гідно існувала і ти, і твоя сім'я. Звичайно, потрібно серйозно готуватися до змагань, на яких ти можеш заробити і престиж для країни і призові для себе.

Коли я переїхав в Україну нам було досить важко жити, ми тільки приїхали і у нас особливо нічого не було. А коли я приїжджав до Грузії - у мене було все!

Знаєте, ментально я все одно грузин. Незважаючи на те, що виріс я тут, батьки виховали нас в повазі до своїх традицій, до старшого покоління. І іноді, то, як тут поводяться люди, мене дуже засмучує. Я абсолютно не розумію деяких моментів. В першу чергу неповагу до того суспільства і до тієї землі, на якій ти живеш.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Україна - країна, яка мені подарувала будинок і життя без війни. Дала мені все, що я маю. Може бути в ідеалі і непогано було б жити в Грузії, тільки в реальності це не можливо. Адже у мене все тут, в Україні і я нікуди звідси їхати не хочу!"- цитує Зантарая РБК.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.ua повідомляв, що українець виграв чемпіонат Європи з дзюдо.