Найбільшу з часів Незалежності експозицію зброї та військової техніки представила Україна на міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF 2017 в Стамбулі. Вона показала свій потенціал в авіації, артилерії, ракетній галузі та стрілецькій зброї.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

У Туреччині українці уклали кілька спільних проектів, що стосуються виробництва боєприпасів, підписали меморандуми про співпрацю в сфері авіоніки, навігації та виробництві нових літаків, передає Цензор.net.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За словами Турчинова. Відвідувачів виставки неабияк зацікавив динамічний захист броні, що рятує військову машину від прямого потрапляння снаряда, розроблений українськими вченими. Резонанс також викликав безпілотний бронетранспортер "Фантом". Він здатний знаходити та знищувати цілі, вивозити поранених бійців навіть у найнебезпечніших умовах, проводити розвідку.

Увагу привернули до себе й нові розробки ДП «Антонов».

"Зараз в українській експозиціївперше продемонстровано нову якість - державне і приватне партнерство. Представлені нові спільні розробки і вироби державних і недержавних підприємств. Ми будемо підтримувати цю співпрацю і активно його розвивати", – наголосив секретар РНБО.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Олександр Турчинов пояснив, чому Україна втратила Крим.