Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олександр Турчинов провів паралелі між подіями в Європі наприкінці тридцятих років минулого століття і сьогоденням. Він вважає, що Україна бореться за свою незалежність та воює проти агресора, як і в минулі часи. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Він зазначив, що Україна разом з усім світом відзначає День пам'яті і примирення. Спільнота згадує мільйони загиблих у Другій світовій війни.

Турчинов додав, що Україна пам'ятає і шанує героїв, які віддали життя, захищаючи країну від фашизму та сталінізму. Під час війни, за його словами, загинули чотирнадцять мільйонів українців, які померли від голоду і хвороб.

Секретар РНБО наголосив, що після десятиліть миру в Україні знову точаться бойові дії. Причиною війни стала анексія Росією Криму та окупація Донбасу.

"Паралелі між подіями в Європі наприкінці тридцятих років минулого століття і сьогоденням є очевидними: поведінка та мотивація агресорів у всі часи однакова. Умиротворити його неможливо, і цивілізований світ має вирішити: чекати наступного кроку агресора чи зупинити його. На це питання ми давно дали собі відповідь. Ця війна для нас також стала Вітчизняною, тому що ми захищаємо свою Вітчизну, свою Україну", - заявив Турчинов.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у мережі викликав бурхливе обговорення "високотехнологічний" зразок військової техніки бойовиків.