Сонячний колектор, що в 45 разів дешевший за імениті аналоги, пристрій для економії порошку під час прання, рукавичку для дистанційного керування роботом та інше придумали юні українські винахідники.

Наприклад, сумська десятикласниця Юлія Супрун запевняє, що її колектор – не менш ефективний за дорогі, передає "24 канал".

Пристрою, сконструйованому Юлією, знадобилося всього півгодини, аби нагріти п’ять літрів води.

За підрахунками 11-класниці Львівського технологічного ліцею Анастасії Лівочки, люди щорічно спускають в світовий океан 100 тисяч тонн невикористаних залишків порошку для прання. Тож і задалася метою створити пристрій-додаток до пральної машини, що дозволить використовувати оптимальну кількість хімічних засобів.

На виставці було представлено чимало й інших цікавих розробок, але всіх її учасників об’єднує одне: бажання отримати президентську стипендію та мрія про те, що їх помітять серйозні інвестори

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", п'ятикласниця запропонувала Ілону Маску свій концепт просування електромобілів.