Президент України Петро Порошенко похизувався новим вітчизняним ракетним комплексом "Вільха" і привітав конструкторів з успішним його випробуванням.

Про це глава держави повідомив у Facebook. Працювало над розробкою й створенням сучасного ракетного комплексу конструкторське бюро "Луч", потужності якого розташовані у Києві. Воно є одним із провідних розробників частин комплексів авіаційного та протитанкового озброєння. Розробки бюро стоять на озброєнні не лише армії України, а й поставляються за кордон.

"Вільха" є виключно продуктом українських інженерів. Вона має замінити радянський комплекс "Точка-У", який вже морально застарів. Нова розробка в рази перевершує за технічними характеристиками попередника.

"Вітаю конструкторське бюро "Луч" із вдалим етапом випробувань ракетного комплексу "Вільха"! Особливо приємно, що всі складові для виробництва "Вільхи" - українські. Працюємо далі для зміцнення нашої обороноздатності", - заявив Порошенко.

Вітаю конструкторське бюро «Луч» з вдалим етапом випробувань ракетного комплексу «Вільха»! Особливо приємно, що всі складові для виробництва «Вільхи» - українські. Працюємо далі для зміцнення нашої обороноздатності. #GloryToUkraine

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
Posted by Петро Порошенко on Friday, 28 April 2017

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у березні українські військові провели випробувальні запуски ракет комплексу "Вільха".