Уже незабаром українських правоохоронців та співробітників Нацгвардії можуть пронумерувати, присвоївши їм індивідуальні номери.

Відповідний законопроект подав до парламенту комітет питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради.

Цю новину на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм.

"Це ще не перемога, але вже маленький крок вперед. Профільний комітет Верховної Ради прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти в першому читанні законопроекти про ідентифікацію співробітників Національної поліції України і Національної Гвардії України", – йдеться в повідомленні.

Найєм пояснив, що законопроект пропонує привласнити всім співробітникам НПУ і НГУ довічні індивідуальні номери, прийняти процедуру обов'язкової ідентифікації співробітників НПУ і НГУ при виконанні службових обов'язків та створити єдину базу поліцейських і гвардійців, з частковим доступом громадян, що дозволяє ідентифікувати дані співробітника по його індивідуальним номером (без розкриття персональної інформації).

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

[[{"fid":"177228","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"600","width":"537","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Нардеп додав, що цю ідею намагалися реалізувати вже більше десяти років. Вперше заговорили про неї ще після Помаранчевої революції, неодноразово намагалися обговорювати у часи Януковича та останні три роки після Майдану.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", колишнього члена "Партії регіонів" Вадима Колесніченко позбавлять батьківських прав.