Боєць АТО Володимир Гринюк здійснив військовий подвиг, за який отримав вищу державну нагороду - орден "Золотої Зірки" і звання Герой України.

Завдяки рішучим діям цього офіцера в лютому 2015 року, під час зачистки населеного пункту Логвинове в Донецькій області, штурмова група захопила частину села, розповідає "5 канал".

Володимир Гринюк знищив три ворожих танки і ліквідував близько 30 бойовиків. Уже пораненим, продовжив керувати зведеним підрозділом.

Найвищу військову нагороду Володимир Гринюк отримав в 2015-му році за операції під Дебальцевим. Він спалив кілька російських танків і вивів з оточення більше сотні військових. Там же ж боєць "зловив" чотири осколки - два вийняли, а два так і залишилися.

"Бій почався з сьомої ранку і тривав до четвертої вечора. Тоді у мене було два "двохсотих", сім "трьохсотих". Витягли тоді 106 чоловік. Ми їм коридор робили", - згадує Володимир.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Після цього, Володимир продовжує службу в Збройних силах. Нині він заступник командира одного з армійських батальйонів.

Гринюк зазначаэ, що з 2014 року в армії багато чого змінилося. За його словами, з тих пір бійці навчилися добре виконувати свою роботу. А от військова бюрократія нікуди не зникла.

Але, не дивлячись на подвиг, і отриману нагороду, ніяких привілеїв від держави він не отримує, тому й до високої нагороди ставиться скептично – "зірочка, тай все".

"Ніяких пільг, нічого немає. Знову ж - житло дають, нібито, але воно не тієї якості, що ми очікували", - розповів Гринюк.