Міжнародна правозахисна організація Freedom House в останньому прес-релізі повідомила, що світовий рівень свободи преси впав до найнижчої позначки за останні 13 років.

В організації прокоментували ситуацію зі ЗМІ і в Україні, зазначивши, що український уряд обмежує доступ до чисельних російських ЗМІ через поширення кремлівської пропаганди, а також забороняє в'їзд до країни російським журналістам.

"Останні демократичні здобутки покращили ситуацію зі свободою ЗМІ в цілому, але обмеження, які накладають на російські ЗМІ, викликають сумніви щодо зобов’язань уряду підтримувати незалежність ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

Загалом Україна отримала рейтинг частково вільної країни у звітах "Свобода у світі –2017", "Свобода преси – 2016" та "Свобода в Мережі – 2016" з оцінкою рівня демократії 4,68 за шкалою від 1 до 7, де 7 - найгірша оцінка.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вітчизняний уряд підвищив пенсії та прожитковий мінімум, однак це навряд вплине на добробут громадян.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще