Національне агентство з питань запобігання корупції працює вже кілька років.

На момент заснування, у 2015 році, основним його завданням було запровадження електронних декларацій для чиновників, пише Politeka.

Наразі ж функції агентства розширилися.

Воно є центральним органом виконавчої влади, який провадить антикорупційну політику. Політики не мають права втручатися в роботу агентства. Фінансується орган з державного бюджету, а контролює витрати Рахункова палата.

Агентство складається з п'яти осіб: чотирьох членів колегії та глави. Перших терміном на чотири роки обирають на відкритому конкурсі, а голову на два роки обирають члени НАЗК.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Працівники агентства мають прямий доступ до інформаційної бази даних органів державної влади та органів місцевого самоврядування, вони перевіряють організацію роботи з протидії корупції у них.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, за весь період роботи НАЗК так і не вдалося перевірити більшість прибутків чиновників.