Під час виступу на церемонії першої української національної кінопремії "Золота Дзиґа" лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відверто висловив свою думку про стан вітчизняної кіноіндустрії та її перспективи.

За словами співака, сьогодні в Україні кіно таке ж, як і держава, передає U-News.

Співак підкреслив, що, незважаючи на складну ситуацію в економіці та деморалізацію в суспільстві, українські кінематографісти випускають кілька справжніх фільмів щороку. Вони працюють і роблять усе можливе, аби розвивати вітчизняне кіно, проте без покращення рівня житя досягти значних успіхів їм буде складно.

"Як тільки будуть починатися зміни в країні на краще, відразу буде змінюватися культура. А культура завжди змінюється першою. Але без змін, чекати, щоб в країні, яка займає одне з останніх місць за рівнем життя, раптом почнуть пачками знімати краще в світі кіно - це неможливо", – цитує портал слова Вакарчука.

Під час церемонії фронтмен культової групи вручив "Золоту Дзигу" композитору Аллі Загайкевич за музику до документальній картині "Жива ватра".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", пісні "Океану Ельзи" тепер звучатимуть на радіо не так часто, як раніше.