Американська компанія Apple побила рекорд вартості бренду. За підсумками 9 травня рівень капіталізації склав 800 мільярдів доларів, що є найбільшою сумою в історії.

Про це повідомляє CNBC. Днями акції компанії виросли на 0,6% і тепер їх можна купити за 153,99 долара. Зріс також чистий прибуток і виторг фірми.

У другому кварталі 2017 фінансового року показник збільшився на 5%. Зазначається, що з початку року акції Apple подорожчали на третину. За підсумками останніх 12 місяців вартість цінних паперів компанії виросла на 300 мільярдів доларів.

Apple підкорює все нові фінансові висоти, незважаючи на деяке зниження обсягів продажів її продукції - смартфонів і іншої побутової електроніки. Аналітики прогнозують, що капіталізація компанії в нинішньому році може перевалити за один трильйон.

Сам ринок також демонструє активний підйом. З початку 2017 року в середньому на 20-30% зросла вартість акцій таких технологічних компаній, як Amazon, Facebook і Google.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, компанія Apple може замахнутися на придбання виробника електрокарів Tesla Motors. За прогнозами, сума операції може сягнути 220 мільярдів доларів.