Вбивця колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова виявився російським агентом, якого завербували у 2014 році.

Про це розповів радник глави МЗС Андрій Геращенко.

За совами радника міністра, 28-річний чоловік був агентом Кремля в українських силових структурах, де проходив військову службу, а потім, ймовірно, отримав завданням "прибрати" Вороненкова.

Крім того, Геращенко повідомив, що вбивця дійсно проходив службу протягом 13 місяців в Нацгвардії України. Не дивлячись на те, що після стрілянини у нього виявили посвідчення учасника бойових дій, насправді він до їх рядів не відноситься.

"Зараз правоохоронці вивчають всю історію його перебування в Україні, опитують його колишніх товаришів по служб", - додав Геращенко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Також радник МЗС повідомив, що невдовзі допитають охоронця застреленого Вороненкова, коли він стане краще себе почувати, адже його прооперували і він знаходиться у важкому стані.

Крім охоронця, поліція працює з іншими людьми, які стали випадковими свідками подій на бульварі Шевченка.

"Є досить велика кількість свідчень очевидців, записи відеокамер і свідчення охоронця будуть тоді, коли йому буде зручно їх давати в зв'язку зі станом здоров'я", - зазначив речник.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", ЗМІ назвали ім'я вбивці Вороненкова. Ним виявився 28-річний Паршов Павло Олександрович.