Вчені розгадали ще одну таємницю найближчої до Сонця планети. Дослідники заявили про згасання Меркурія.

Не дивлячись на те, що Меркурій ближче всього знаходиться до гарячого центру Сонячної системи, науковці помітили, що він поступово охолоджується, а його кора поступово стискається, через що діаметр скоротився на п’ять кілометрів за останні чотири мільярди років.

На станція Messenger, що досліджує першу планети Сонячної системи, помітилм поступове згасання, що ймовірно призведе до"смерті" планети, - повідомляє Planet Today.

Можливі тектонічні зміни призвели до охолодження ядра, яке на 85% складається з металу. Усі ці фактори говорять про неминучу загибель найтеплішої з планет.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на Меркурії почали з'являтися "зморшки". Планета постійно піддається впливу сонячної радіації, високої температури і спалахів Світила.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще