Щоб запланований відпочинок за містом пішов на користь, треба гарненько підготуватися до святкового застілля. Вибір правильних страв та спиртних напоїв - головний критерій корисного проведення часу.

Портал "Знай" дає підказки, як грамотно організувати пікнік, яке взяти вино і з чим його пити.

Вино корисно для організму в помірних дозах. Найцілющим напоєм вважається - сухе або брют. До смаженого м'яса підійде потужне, танінне і ароматне червоне вино, наприклад: каберне совіньон, шираз, мерло, пінотаж.

Якщо ви любитель білого напоя, то кращим вибором буде корисним совіньон блан, шардоне, аліготе, шенен блан. Ігристі вина погано поєднуються з червоним м'ясом, яке ми звикли смажити на відкритому вогні.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як не сп'яніти від вина?

Чим більше на святковому столі буде продуктів рослинного походження, тим менше алкоголь вплине на мозок. Складайте меню для пікніка, щоб у ньому містилися свіжі овочі, спеції, зелень та фрукти.

Вино містить мінеральні кислоти, які сприяють засвоєнню харчових протеїнів, що містяться в м'ясі тварин та риби.

Щоб напій був користним, в першу чергу варто пам'ятати, що алкоголь не повинен бути основною стравою за столом, а лише доповненням до їжі.

Молоде вино володіє лікувальними властивостями, ніж витриманий напій. Ще в старі часи, лікарі помітили, що поєднання хліба з цим напоєм покращує зір. Тому навіть з нього можна отримати користь для здоров'я.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що фахівці з Алабами вважають, що недоумство вилікувати неможливо, але є можливість йго запобігти. Вчені провели експерименти, де брали участь понад 17 тисяч американців, яким за 60 років. Метою дослідження було довести вплив рослинної олії та риби на організм і передусім на запобігання захворювання слабоумством. У раціоні добровольців були середземноморські продукти і рослинне масло.