Зореніс належить до ссавців родини кротових та має, мабуть, найдивнішу зовнішність з усіх існуючих тварин.

За інформацією National Geographic, навколо обох ніздрів зореноса розташовані по 11 шкірних наростів, які служать органами дотику. З їхньою допомогою ссавець за лічені секунди знаходить здобич та аналізує її на їстівність.

Цікаво, що рухи зореноса настільки швидкі, що людське око не здатне за ними встежити. За одну секунду тварина здатна торкатися і перевіряти до 30 різних дрібних предметів.

Зореніс майже нічого не бачить, адже мешкає переважно під землею. Він відчуває навколишній світ завдяки здобичі, що пульсує. З кожним дотиком близько 100 тисяч нервових волокон посилають інформацію в мозок тварини. Це у п'ять разів більше сенсорних датчиків лише на носі, ніж у людській руці.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", австралійські вчені за допомогою мікроскопа та високошвидкісної камери показали принцип дії отрути медузи на людину.