Представники Всесвітнього фонду дикої природи успішно реалізували проект, в рамках якого вони спостерігали за антарктичними китами.

Відео свого дослідження вони опублікували в Facebook. Вчені прикріпили на присосках до тіл китів кілька камер. Отримане відео дозволяє побачити життя морських ссавців практично їх очима.

“Ми розробили особливу технологію для кріплення камер до шкур китів. Відеозаписи, отримані в результаті - це просто-таки концентрат цінної для науки інформації про життя китів”, - розповіли автори проекту.

Вчені спостерігали за горбатими китами і малими смугастиками. Це допомогло науковцям дізнатися нові подробиці того, як вони спілкуються між собою і харчуються. Дослідники пояснили, що кити є соціальними тваринами, але важко вивчати через особливості взаємодії один з одним.

Вчені заявляють, що популяція антарктичних китів стрімко скорочується. На це впливає безліч факторів. Серед них глобальне потепління і втручання людини в незаймані екосистеми.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вченим вдалося просунутися у вивченні китів. Вони дізналися, про що спілкуються морські мешканці.