Спорт ніколи не перестане бути модним. Кожен для себе підбирає тренування, дієти та час для фізичних навантажень. Існує безліч розбіжностей з приводу того, в який час краще тренуватися, щоб досягти результатів.

Виявляється, увечері тренування настільки ж ефективні, як і в ранковий час.

Розглянемо три головні переваги вечірніх тренувань, щоб розвіяти всі сумніви:

1. Тренування стає інтенсивніше
Вчені запевняють, що вечорами у нас з'являється здатність тренуватися на 20 відсотків довше і з більш високою інтенсивністю. У "сов" організм починає свою активність після обіду, а точніше після 11 години після пробудження. У "жайворонків" через 6 годин після підйому. Увечері настає друга фаза активності в обох, тому з'являється можливість займатися енергійніше, довше і важче.

2. М'язи більш пружні і привабливі
М'язи, як і весь організм прокидається не відразу після пробудження. Як показують дослідження, наші м'язи починають працювати на повну силу в другій половині дня. Наші гормони краще реагують на вечірні тренування, так як вранці підвищується рівень картізолу, який перешкоджає росту м'язів. Увечері зашкалює зміцнює м'язову систему тестостерон.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Міцний сон
Інтенсивні тренування заважають потім заснути, так як після навантажень наше тіло починає проявляти активність. Але якщо відштовхуватися від думки вчених, які виявили, що через півтори години старанних тренувань нас чекає міцний сон. Вченим також вдалося довести, що лише 2% людей страждають від порушення сну після фізичних навантажень, а 30 % сплять краще.

Виходячи з цих висновків варто відзначити, що наше тіло більше адаптоване під вечірні тренування.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що перед тим, як почати тренувати і готувати своє тіло до весни і літа, необхідно в першу чергу порадитися з лікарем. Ми не можемо знати які навантаження наше тіло здатне винести. Якщо немає явних проблем зі здоров'ям це не означає, що в організмі немає прихованих хвороб, які в процесі тренувань можуть проявитися.