Група китайських вчених під час вивчення міського сміття виявила незвичайний вид плісняви.

Провівши серію досліджень, фахівці прийшли до висновку, що цей різновид здатен вбивчо впливати на пластик, провокуючи біологічну деградацію поліуретанових пластмас. Про це вчені написали в періодичному виданні університету.

Новий вид плісняви отримав назву Aspergillus tubingensis і він здатен під час розмноження на своїй поверхні виділяти особливі ферменти, які вступають в біологічну реакцію з елементами пластмаси.

Aspergillus tubingensis здатен всього за два місяці не залишити і мокрого місця від повноцінного пластмасового виробу. Якщо плани вчених підуть у правильному напрямку, ця знахідка кардинально змінить постановку питання в утилізації відходів і збереженні навколишнього середовища: природний шлях розкладання пластику займає від 100 до 500 років.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що шведські вчені зруйнували багаторічну теорію зародження життя всього лише одним відкриттям.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще