З віком ми починаємо забувати багато речей. Іноді з голови вилітають дуже важливі моменти, які потім несуть за собою неприємні наслідки. Як зберегти ясність думок і запобігти втрату пам'яті?

Експерти, у ході досліджень, що виявили кілька продуктів, які допоможуть зберегти нашу пам'ять як можна довше.

Морська риба
У морській рибі містяться жирні кислоти омега -3, які необхідні для роботи головного мозку. Омега - 3 знижують ризик захворювання Альцгеймера, знижують ризик отримання інсульту, бореться з віковими погіршеннями пам'яті. Омега -3 жирні кислоти необхідні для нашого організму і сприяють зберегти молодість як можна довше.

Горіхи
Горіхи це перший джерело вітаміну Е, який захищає функції мозку, які з віком погіршуються.

Чорниця
Дослідження вчених показали, що чорниця допомагає захистити мозок від вільних радикалів. Чорниця ефективна для профілактики хвороби Альцгеймера і інших розладів нервової системи.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Авокадо
Авокадо максимально насичує наш організм корисними властивостями, знижує ризик захворювань серцево-судинної системи, покращує кровообіг.

Темний шоколад
Темний шоколад містить високий відсоток какао бобів. Але це відноситься тільки до натурального шоколаду, не до покупного з магазину. Купуйте шоколад, який містить не менше 75 відсотків какао. Для максимально позитивного ефекту, краще взяти 100% високоякісний порошок какао і додати його до молока або кави.

Регулярно вживайте ці продукти і ваша пам'ять завжди буде працювати як годинник. Періодично тренуйте свій мозок, для цього вам допоможуть різноманітні тренінги, які допомагають розвивати вашу пам'ять.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що домашні курячі яйця містять кислоти омега-3. Кислоти "Омега-3"-це жирні кислоти одного класу. Але потрібно бути обережними при їх надмірному вживанні при дієтах, так як вони впливають на підвищення ваги тіла. Яєчний жовток впливає на працездатність мозку. А в цілому домашні яйця дуже корисні для розвитку пам'яті.