На територію України вторгнувся черговий російський "гумконвой". Вантажівки прибули на окуповані території Донбасу майже порожніми.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі "5 каналу". У складі "гумконвою" була 41 вантажівка.

Він зазначив, що українські прикордонники не змогли перевірити, що саме перевозили російські автомобілі. Тому, за його словами, неможливо точно вказати, який вантаж потрапив на окуповані території. Але точно відомо, що вантажівки були заповнені лише на 10%.

"Представники української міжвідомчої групи здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. У ході візуального спостереження було встановлено, що більшість вантажівок провозило нібито продукти дитячого харчування. Один автомобіль слідував нібито із ліками", - сказав Слободян.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російський "гумконвой" 27 квітня прибув на території України. Вантажівки пересікли кордон на окупованих територіях.