Український письменник, співак та волонтер Сергій Жадан висловив думку, що на тлі отримання Україною безвізового режиму значно важливішим питанням є життя людей у межах країни.

Про це він розповів в коментарі "Новое время".

Письменник наголосив, що безвіз – один із найважливіших стратегічних кроків, але й він встиг викликати хвилю негативу. Критикують передусім фінансове становище українців, які рідко покидають власне місто, бо не можуть собі цього дозволити, а про інші країни мова взагалі не йде.

На думку Жадана, відвідувати Європу вкрай потрібно хоча б для того, щоб краще усвідомити самих себе, адже "книги ніщо проти особистого досвіду подорожей".

За його словами, питання безвізового режиму містить в собі не тільки геополітику, а й ідеологію, що робить українців членами так званого європейського табору і позитивно впливає на цінності.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Ми можемо нарешті почути себе частиною єдиного європейського простору. Скептики відразу ж ставлять питання – за які саме кошти наші співгромадяни можуть дозволити собі це практичне втілення", - додав письменник.

Жадан згадує: бачив приклади подібних побоювань на власні очі. Траплялися такі люди й на Донбасі, які ніколи не бачили нічого, що знаходиться за межами їх області. Відправляючи дітей до столиці, або будь-якого іншого міста, вони застерігали їх від усього, боялися негативного ставлення.

Письменник вважає такі випадки прикладом власних кордонів у свідомості українців, радить вчитися долати свій внутрішній бар'єр і створювати "безвіз всередині країни":

"З незнання постає страх та внутрішні бар’єри. Побудовані власноруч бар’єри – зручний привід для протистояння. Тому, дорогі співвітчизники, відкриваймо свій внутрішній безвіз, відкриваймо свою країну", - підсумував Жадан.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Жадан зіграв на благодійному концерті у Чикаго.