Відомий український поет, прозаїк і громадський діяч Сергій Жадан виступив перед громадою Чикаго.

Літературні читання в рамках туру американськими містами пройшли 28 квітня в місцевому Українському інституті Сучасного мистецтва, пише newsvideo.

У червні Жадан знову повернеться до США. Цього разу - для роботи над театральним проектом спільно з режисеркою з Нью-Йорка Вірляною Ткач.

"Вистава називається "1917-2017". У ній є тексти Павла Тичини із циклу "Замісць сонетів і октав" і наші із "Собаками в космосі" пісні", - розповів поет.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами Жадана, він приїхав попрацювати з американськими акторами і доробити сценарій. Проте оскільки поїздку планував завчасно, вирішив заразом провести кілька виступів.

Жадана вже послухали в Єлі, Сан-Дієго, Стендфорді, Берклі та Сан-Франциско.

Закордоном поет не лише проводить літературні читання, а й збирає гроші на потреби українських бійців АТО. Для цього Жадан навіть зареєстрував власний благодійний фонд.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Жадан порадив не тішити себе ілюзіями щодо повалення Путіна.