Момент підриву автомобіля Спеціальної моніторингової комісії ОБСЄ, що стався 23 квітня біля села Пришиб на Луганщині, зафіксували камери відеоспостереження.

Відео опублікували на YouTube-каналі “Радіо Свобода".

За словами кореспондента редакції Крістофера Міллера, запис був отриманий від "джерела з української сторони".

Відео, зняте із північної боку від місця інциденту, показує дві машини місії ОБСЄ за кілька секунд до вибуху, потім камера здригається – і зображення розфокусовується, після чого видно густий чорний дим.

Нагадаємо, того дня дорогою рухались два броньованих автомобілі ОБСЄ. Той, що їхав позаду, напоровся на придорожну міну і вибухнув. Загинув американський медик Джозеф Стоун, ще двоє іноземців, громадяни Чехії та Німеччини, отримали поранення середнього ступеня тяжкості й були госпіталізовані в одну з луганських лікарень.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Перша за три роки війни на Донбасі загибель спостерігача ОБСЄ викликала обурення світової спільноти, і ряд провідних організацій, починаючи від ООН і закінчуючи ПАСЄ, вимагали знайти винних та покарати.

Місце, де стався вибух, з початку бойових дій постійно перебуває під контролем бойовиків.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", після трагедії з иісією перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що це не був нещасний випадок.