Колишні співробітники "Беркуту", які були причетні до силового розгону активістів на Майдані, безперешкодно виїхали до Росії, з огляду на обраний судом запобіжний захід.

Відповідну думку на сторінці у Facebook висловила журналістка Анастасія Станко.

Вона підкреслила, що вони мали право перетнути кордон, чим успішно й скористалися, більш того – у справі вона знайшла ряд розбіжностей, які суперечать закону.

Зокрема, журналістка нагадала про те, що після злочинів 18 лютого 2014 року один із екс-беркутівців не тільки не потрапив у СІЗО, а й надалі продовжував працювати у харківських правоохоронних органах. Двоє його спільників – Олександр Костюк та Костянтин Реуцький, пізніше пройшли переатестацію і поповнили ряди нової поліції.

Станко згадує, що під час Революції Гідності неодноразово знаходилася у небезпеці. Коли вона знімала все, що відбувалося на камеру, у неї вибили з рук апаратуру та викрали флешку із збереженою інформацією.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Крім того, Гончаренко також встиг отримати нагороду під час одного із затримань, хоча на час розслідування був офіційно відсторонений від посади.

"Всупереч наполяганням прокурорів, що є ризик втечі суд постійно хотів випустити Гончаренко з-під варти, і випускав, прокурори знову затримували за неявку до слідчого і приводили нові аргументи ризиків втечі", - додала журналістка.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ГПУ підтвердила ймовірність того що чотири екс-беркутівці, підозрювані у силовому розгоні Майдану, могли втекти до Росії.