Більшість вимушених переселенців з окупованого Донбасу та анексованого Криму мріють повернутися додому – таких виявилося близько 42% осіб.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

У відомстві відзначили, що 75% опитаних вперше в житті покинули свої домівки. Втім, деякі із них зовсім не хочуть жити на окупованій території – щонайменше 34% опитаних, а 26% назвали основною причиною своєї відмови відсутність роботи.

Крім того, погіршення фінансового становища після переселення помітили 68% респондентів. Скаржаться вони також на переслідування, проблеми із працевлаштуванням закордоном та утиски через політичні уподобання.

За словами керівника проекту Світового банку Холлі Беннера, не хоче повертатися переважно молодь, яка не бачить перспектив на малій батьківщині – 20% із них залишилися без роботи після переїзду.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ООН підрахувала кількість українців, що опинилися за межею бідності. Виявилося, що більшу частину із складають вимушені переселенці.