Британський винахідник Річард Браунінг продемонстрував літаючий костюм, який він назвав «Дедал». Так в грецькій міфології звали винахідника, який змайстрував собі і своєму сину Ікару крила для польотів.

Чим закінчився політ Ікара, знають всі. Політ в костюмі, сконструйованому Браунінгом, може закінчитись тим самим, адже він являє собою відверто небезпечну систему, яка складається з радіокерованих реактивних двигунів малої потужності на попереку і обох руках.

Цей персональний реактивний ранець винахідник стилізував під костюм Залізної Людини, але в ньому дуже важко літати. Напруга на плечі і руки, якими треба утримати двигуни в потрібному положенні, вимагає багато сил і витривалості.

Сам Браунінг займається спортом, він відмінний плавець і ультрамарафонець, і, здавалося б, фізично готовий до таких навантажень. Однак, навіть йому доводиться щодня тренуватися, щоб його тіло було в змозі управляти костюмом.

Компанія «Ред Булл» зняла відео, яке демонструє всі складнощі управління цим костюмом та результат польоту, який важко назвати успішним.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

В цьому костюмі не політаєш над хмарами, а про фігури вищого пілотажу в повітрі навіть мріяти нема чого. Однак від землі в ньому відірватись таки можна і навіть пролетіти деяку відстань.

В даний час льотний костюм Браунінга включає в себе шолом, чоботи, самі двигуни і захист. Але винахідник надіється розширити можливості костюма, додавши систему бездротової передачі даних на наземну станцію і подушки безпеки, що допоможуть зменшити забої при падінні.
Браунінг навіть створив стартап під назвою Gravity для розробки і комерціалізації свого літального апарату «Дедал».

Як повідомляв сайт Знай.ua, американська компанія Insomniac Games офіційно випустить гру про Людину-павука - одного з найпопулярніших супергероїв сучасності.