Єдиною реальною причиною зіткнення та затоплення розвідувального корабля "Лиман" Чорноморського флоту Росії може бути непрофесіоналізм та недбалість екіпажу корабля.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як зазначили українські розвідники, поширена російськими ЗМІ інформація про те, що інцидент стався через складні погодні умови, є неправдивою. Ця версія російської пропаганди спрямована на недопущення зниження іміджу флоту РФ і розвіювання міфу про непереможність та боєздатність російських ЗС.

"Середній розвідувальний корабель "Лиман" пройшов модернізацію та був переобладнаний найновітнішими розвідувальними та навігаційними засобами", - обґрунтували свою позицію у ГУР.

За словами розвідників, станом на 6 травня у районі затоплення "Лиману" знаходиться група кораблів та суден російського флоту. Вони патрулюють та обстежують район, шукають уламки розвідувального корабля.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас керівництво РФ усіма силами намагається приховати інформацію, що стосується завдань, які виконував "Лиман", та обставин зіткнення.

"Командуванню Чорноморського флоту заборонено надавати представникам ЗМІ будь-які коментарі з приводу інциденту, особливо напередодні проведення святкових заходів 9 травня".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, 27 квітня у південно-західній частині акваторії Чорного моря після зіткнення зі сктовозом, затонув розвідувальний корабель "Лиман" Чорноморського флоту РФ. Він виконував завдання управління радіоелектронної розвідки Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Лиман" пішов на дно, тому що всі офіцери на борту були п'яними.