Зіткнення розвідувального судна Чорноморського флоту РФ "Лиман", на борту якого перебували 85 членів екіпажу, з сирійським скотовозом YOUZARSIF Н у південно-західній частині Чорного моря за 40 кілометрів від Босфора, внаслідок якого російський корабель пішов на дно, викликало жваве обговорення у соцмережах.

Як написав на своїй сторінці у Facebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко, військове судно, обладнане "повним фаршем" апаратури спостереження, потонуло від зіткнення з судном, призначеним для перевезення худоби. За його словами, росЗМІ делікатно промовчали про призначення корабля, що став причиною загибелі "Лимана".

Сирийский скотовоз YOUZARSIF H (IMO: 7611547) из города Тартус под флагом Того стремительной атакой протаранил и потопил...

Posted by Andrii Klymenko on Thursday, 27 April 2017

Інші користувачі прокоментували подію знаковою фразою російського президена Володимира Путіна "Він потонув", якою той відповів на питання про причину загибелі підводного човна "Курськ" у Баренцевому морі.

У соцмережах зіткнення сирійського скотовоза з військовим кораблем Росії вже назвали "ножем у спину від сирійських братів" та актом приниження "великої імперії".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Інші ж припустили, що "Лиман" протаранили невипадково.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", внаслідок зіткнення російського корабля-розвідника та сирійського судна 15 моряків Чорноморського флоту РФ зникли безвісти.