У понеділок в підмосковних Хімках відкрився магазин торговельної мережі "Кримське подвір'я". А місцеві жителі замість радіти, обурились.

Кажуть, що пішли на екскурсію в магазин "Кримське подвір'я" біля входу в парк Толстого, і були приголомшені вартістю продуктів. На цінниках вартість сирокопченої ковбаси вказана у 300-360 грн, рапанів – 200.
"Звідки такі нечувані ціни? 1 кг ковбаси 1300 - 1500 рублів! Вони вважають, що ми тут мільйони отримуємо?!", - пишуть у соцмережах.
Інші додають, що "реалізуючи програму, підтримувану губернатором, по допомозі Криму, адміністрація Хімок, бажаючи вислужитися, дискредитувала саму ідею. Ввела жителів в оману щодо цілей надання земельних ділянок. Не спитавши їх думки, надала торгові площі продавцям "кримського повітря" і продуктів з соціально і економічно необґрунтованими цінами".

Російські чиновники обіцяють найближчим часом відкрити у Московській області ще 200 магазинів з продуктами харчування і товарами з Криму. У церемонії відкриття першого магазину взяли участь глава республіки Крим Сергій Аксьонов і губернатор Московської області Андрій Воробйов.