Міністр закордонних справ РФ, який надає зовнішньополітичну підтримку проросійським бойовикам на Донбасі, звинуватив Україну у "неконструктивному" підході до питання демілітаризації Широкиного.

Як повідомили у Департаменті інформації і преси МЗС РФ за підсумками телефонних переговорів Лаврова із очільником МЗС Німеччини, сторони висловилися за якнайшвидше здійснення узгоджених у "нормандському форматі" заходів з демілітаризації Широкиного і відведення важких озброєнь. Пише УНІАН.

З російської сторони була висловлена "стурбованість неконструктивним підходом Києва до реалізації цих заходів".

Читайте також: Лавров назвав колегу з Саудівської Аравії дебілом: відеофакт

Водночас, з обох сторін була висловлена серйозна занепокоєність у зв'язку із продовженням випадків порушення режиму припинення вогню. Це призводить до нових людських жертв, зокрема серед мирного населення, руйнування об'єктів цивільної інфраструктури і загрожує подальшою ескалацією конфлікту.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В МЗС РФ зазначили, що Штайнмайєр і Лавров підтвердили необхідність безумовного виконання усього комплексу Мінських домовленостей від 12 лютого.