Вбивство відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова загрожує в першу чергу Росії, вважає політолог Володимир Корнілов.

"Немає сумнівів у тому, що вбивці намагаються запустити в Росії сценарій "справи Гонгадзе", розхитати ситуацію там. Це зайвий раз демонструє хибність думки тих росіян, які думали, що війна в Донбасі їх не стосується, що Росію це все обійде стороною".

Військовий експерт Олексій Арестович розповів "Знай", що дана ситуація може погіршити стосунки Росії з США та Європою.

"Хто б за цим не стояв, але це однозначно означає погіршення стосунків РФ з Заходом. – Каже Арестович. – Це те, що вже зараз можна прогнозувати. Хто замовник та виконавець – поки цілої картини немає".

Нагадаємо, що учора о 23.25 за київським часом у Москві був вбитий Борис Нємцов. Він прославився тим, що не боявся відкрито висловлювати свої погляди проти Путіна та на користь України. У Москві трагедію встигли назвати "вистрілом в спину російської опозиції".

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Стали відомі подробиці резонансного вбивства. Воно сталося на Великому Москворецькому мосту у центрі російської столиці. Вогонь по опозиціонерові відкрили невідомі із білого автомобіля. По Нємцову було зроблено 7-8 пострілів. 4 з них потрапили у Бориса. На момент вбивства поруч з ним знаходилася жінка. Як згодом з'ясували слідчі – вона уродженка Києва. 1991 року народження. Перед смертю Борис Нємцов встиг повечеряти з нею в одному з ресторанів ГУМу, опісля чого вони вирішили прогулятися Москвою, відпустивши охорону.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що президент РФ взяв розслідування вбивства під особистий контроль, і вважає вбивство політика замовним та провокаційним.

Російська телеведуча Ксенія Собчак однією з перших прибула на місце загибелі Бориса Нємцова. Журналістам розповіла, що політик готував доповідь про присутність російських військових на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко написав на своїй офіційній сторінці в соціальних мережах: "Шок. Бориса убили. Важко в це повірити. Пам'ятаю його усмішку, його сміливі ідеї. Один з небагатьох, кого можна назвати другом. Він був містком між Україною та Росією. Пострілом убивць це зруйновано. Думаю, не випадково. Не маю сумніву, вбивці будуть покарані. Рано чи пізно. Світла пам'ять...

Журналіст та активіст Юрій Бутусов написав в соціальних мережах: "Борис Нємцов вніс величезний внесок у підтримку Майдану і в антивоєнний рух в РФ. І його вбили, щоб перешкодити зробити доповідь про російське вторгнення, щоб знищити правду і совість. Він гідний найвищої нагороди України. Тому що Борис такий же лицар честі і гідності, як і наші беззбройні хлопці, які пішли під кулі"