Сьогодні по всій Росії люди вшановують пам'ять вбитого напередодні політика Бориса Нємцова. По всій країні проходять антипутінські марші.

Найбільше на траурну ходу вийшло людей в Москві, за підрахунками активістів –50 тисяч, журналісти нарахували – сім.

"З метро вийти – проблема. Такого не було навіть на Болотній", - діляться фотознімками москвичі. Люди тримають в руках портрети опозиціонера з написами "Герої не вмирають!" та "Вбивці Нємцова – в Кремлі!".

"По телевізору все одно скажуть, що туди триста чоловік прийшло, с американськими та ЛГБТ прапорами", - пишуть в соцмережах росіяни.

Свідки пишуть, що чоловіка, який ніс жовто-блакитний прапор, відразу затримали міліціонери. В Санкт-Перербурзі на марші, за попередніми оцінками - близько 10 тис. людей. Марші з вимогою відставки Путіна проходять в Новосибірську, Кірові та Вологді, Самарі, Казані, а в Барнаулі триває автопробіг та мітинг. У Хабаровську з десяток активістів запалили свічки та поклали квіти до портрета політика. Хвилиною мовчання в Кемерово вшанували пам'ять Нємцова, на мітинг прийшло близько двох десятків людей.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Учасників маршу у Воронежі закидали зеленкою. Регіональний керівник партії "Прогрес" Анатолій Кравченко у своєму Twitter повідомив про спроби зірвати захід:

"У спікерів на мітингу кидають зеленкою. Постійно. Поліція не присікає провокації".