Національний банк Молдови з дев'ятого жовтня запускає в обіг модифіковані банкноти номіналом 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 і 500 леїв.

Про це повідомляє молдавський сайт Infotag.

Як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на Нацбанк Молдови, зовні банкноти практично не відрізняються від випуску 1993-2013 рр. Іншою стане система захисту купюр.

"У банкнотах введені нові захисні елементи. У купюрі 500 леїв, наприклад, це водяний знак, захисна нитка, мікротекст, рельєфна друк, тиснення і люмінесценція в ультрафіолетовому світлі", - зазначають на сайті.

Модернізовані банкноти будуть випускатися в обіг поступово, у міру витрачання запасів діючих купюр, які поступово вилучатимуться з обігу через зношування.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Читайте також: У столичних обмінниках видають мічені гроші з окупованого Донецька

Нагадаємо, що протягом вересня і на початку жовтня в столиці Молдови Кишиневі пройшли акції протесту проти чинної влади. Активісти вимагають проведення дострокових парламентських виборів, відставку уряду і президента.