Посольство України у Лондоні висловлює занепокоєння щодо того, що британське видавництво Oxford University Press випустило підручник, в якому Крим позначено частиною Росії. В українському посольстві заявили, що це вводитиме студентів в оману щодо статусу півострова, повідомляє Радіо Свобода.

У вівторок, 13 жовтня, Посольство України у Лондоні надіслало листа видавництву зі скаргою на те, що четверте видання підручника з географії презентує Крим, як частину Росії. Київ вимагає виправити помилку.

В оксфордському підручнику згадується посилання на так званий "референдум", проведений 24 березня 2014 року, який міжнародна спільнота не визнає, наголошує українська сторона.

Читайте також: Бюджетний російський турист – майбутнє кримських санаторіїв

"Влада Великої Британії засуджує цей "референдум", називаючи його незаконним. Лондон неодноразово закликав Кремль дотримуватися міжнародного права і повернути Крим Україні", – мовиться у листі Посольства України. Київ також наголошує, що резолюція Генеральної асамблеї ООН не визнає анексії Криму Росією.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Речник видавництва Oxford University Press заявив, що підручник розрахований на "учнів віком від 11 до 14 років" і базується на "дослідженні політичної, соціальної та економічної ситуації на момент публікації, враховуючи рівень студентів та поставлену мету".

При цьому він наголосив, що фахівці Oxford University Press переглядають свої публікації у зв'язку зі зміною ситуації та отримання інформації з різних джерел. "Ми вноситимемо зміни щодо цього і також врахуємо позицію ООН", – сказав речник Oxford University Press у четвер, 15 жовтня.

У новому оксфордському підручнику Крим стоїть у парі з Калінінградом, який колись був частиною Німеччини і включений у склад СРСР після Другої світової війни. Ці території підручник визнає як "ексклави Росії". У підручнику Крим описується, як територія, "яку Росія захопила в України у 2014 році".