Уряд Іспанії заморозив банківські рахунки росіян, що живуть в цій країні, бо вони не звітували вчасно про джерела своїх доходів.

Адвокат Грегоріо Фуентес з Валенсії сказав, що заходи контролю торкнулися сотні людей, повідомляє Deutsche Welle.

За офіційними даними, в Іспанії до початку 2015 р. мешкало приблизно 65 тисяч вихідців з Росії. Санкції поширюються не на всіх - вони торкнулися тільки власників великих банківських рахунків і дорого майна.

Також влада тепер вимагає надавати декларацію про власність поза межами Іспанії. Це стосується банківських активів і нерухомого майна на загальну суму понад 50 000 євро. За їх приховування покарають штрафом від 5 000 до 10 000 євро.

Цікаво, що більшість власників заарештованих рахунків навіть не намагаються повернути свої гроші. Таке смирення має своє пояснення: ці доходи не законні. Росіяни просто не можуть вимагати на батьківщині необхідні документи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще