Мікулаш Дзурінда, колишній прем'єр-міністр Словаччини, повідомив братиславській газеті "Правда", що він погодився на пропозицію стати радником президента України з фінансових та політичних реформ.

"Так, у вівторок я отримав з Києва пропозицію працювати радником президента Петра Порошенка. Після коротких роздумів я цю пропозицію прийняв", - цитує його газета Pravda.

60-річний Дзурінда в 1998-2006 рр. був прем'єром Словаччини. Саме за часів його прем'єрства в республіці здійснили найскладніші економічні та політичні реформи.

"Україна прагне на Захід і потребує тотальної модернізації", - заявив Дзурінда. Він вважає, що Словацький досвід проведення перетворень стане в нагоді Україні.

На запитання журналістів, чи не вважає він, що завдання, які стоять перед Україною, їй не під силу, Дзурінда заявив: "Питання стоїть так: або ви ці проблеми вирішите, або програєте".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще