Важкі тренування інколи не приводять до бажаних результатів. Щоб набрати м'язову масу необхідно не тільки наполегливо тренуватися, але і дотримуватися певного живлення, щоб наші м'язи не обростали жиром, а навпаки, набирали свою масу.

Портал "Знай.ua" дає кілька порад з приводу живлення, щоб наші м'язи набирали свою масу.

[[{"fid":"176905","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1440","width":"2560","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

1. Розраховуйте кількість споживаних калорій. Для нарощування м'язової маси необхідно більше, ніж 100-200 калорій. При споживанні меншої кількості калорій, робота метаболізму буде забирати свої відсотки калорій, в підсумку для нарощування м'язів нам практично нічого не залишається. Існують онлайн калькулятори, які допоможуть розрахувати денну норму споживання калорій. У цьому питанні важливо враховувати свою добову витрату енергії.

2. Дробове харчування. Якщо нам необхідно вживати близько 5000 калорій на добу, значить потрібно розкинути цю денну норму на кожний прийом їжі. Якщо ми будемо їсти дуже рідко і дуже калорійну їжу, то це призведе тільки до нарощування жиру.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

3. Пийте правильні коктейлі. Для того, щоб спожити потрібну кількість калорій, а коли ця цифра перевищує 4000, то за допомогою тільки їжі нам буде важко набрати необхідну кількість, яка показує онлайн калькулятор. Тому необхідно доповнити своє харчування протеїновими коктейлями, які дуже калорійні і того ж корисні. Для приготування таких коктейлів можна використовувати протеїнові порошки, вівсянку, горіхи, льон, горіхове масло і багато іншого.

4. Вживайте необхідну кількість білка. Для отримання білка необхідно вживати курячу грудку, рибу, м'ясо, молочні продукти, морепродукти. Для правильно розподілу білка необхідного організму вживайте 2 грами білка на 1 кілограм своєї ваги.

[[{"fid":"176904","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1067","width":"1600","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
5. Їжте жири. Але тільки необхідно їсти правильні жири для набору м'язової маси. Так само необхідно доповнити свій раціон споживання жирних кислот омега-3. Їжте горіхи, морепродукти, насіння льону, оливкова олія. Багато припускаються помилки, виключаючи повністю жири з раціону, але цього робити не можна при наборі м'язової маси.

І наостанок хочеться відзначити те, що необхідно планувати свій режим харчування. У вас має бути чіткий план, коли і в який час необхідно з'їсти той або інший продукт.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що фрукти вважаються найкориснішими продуктами харчування. Це ідеальний варіант для легкого і повноцінного перекусу вдень і перед сном. У фруктах міститься безліч вітамін, мікроелементів, клітковина і речовин, які допомагають підтримувати наш організм в хорошому самопочутті і позбутися від проблем із захворюваннями.