Для отримання заряду бадьорості ми п'ємо вранці ароматну каву, протягом усього дня "заряджаємося" енергетичними напоями, щоб не засипати на кожному кроці.

Дієтологи вивчили склад деяких продуктів і змогли виявити основні, які є джерелом енергії, здоров'я та розумової спроможності. Найголовніший момент, що ці продукти низькокалорійні і не вплинуть на збільшення маси тіла.

Для здорового організму і гарного самопочуття ми повинні максимально харчуватися здоровою їжею, виконувати фізичні навантаження і відмовитися від шкідливих звичок. Наш енергетичний ресурс залежить від того, що ми кожен день вживаємо з продуктів харчування.
Калорійна їжа забирає наші сили так як організм витрачає багато енергії на переробку жирної їжі. Збалансоване харчування допоможе зберегти енергію в будь-який час доби, а для цього потрібно скласти правильне меню.

Виходячи з рекомендацій дієтологів, вдалося виділити найбільш енергетичні продукти, які необхідно вживати.

Бурий рис
Багатий на магній, який допомагає виробляти енергію нашому організму. Бурий рис є білковим універсальним продуктом, який добре поєднується з нежирним м'ясом, рибою, салатом.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Шпинат
Низькокалорійний листовий овоч, який насичує наш організм залізом. Залізо бере активну участь в енергетичному обміні організму.

Бобові
Постачальник корисного рослинного білка. Складні вуглеводи підтримують енергетичний рівень протягом всього дня.

Морква
Морква багата на вітамін А, який бореться з вільними радикалами в організмі. Моркву краще не варити, а запікати або вживати у свіжому вигляді.

Лосось, сардина, оселедець, скумбрія
Незамінний постачальник жирних кислот омега-3. Омега - 3 покращує концентрацію, підвищує настрій, насичує організм, добре засвоюється і забезпечує організм білком.

Мигдаль
Природний енергетик, який містить багато білка, міді, магнію, вітамін В2. Мигдаль можна їсти в будь-який час доби.

Банани
Клітковина, глюкоза, фруктоза, яка допомагає оптимально використовувати енергію вуглеводів. Банани заряджають енергією на цілий день, рекомендується їх вживати під час обіду і після робочого дня.

Мед
Бореться проти стресу і втоми. Одна ложка меду підбадьорить краще будь-якого енергетичного напою.

Йогурт без добавок
Без різних барвників, добавок і цукру. Містяться протеїни, які необхідні для наших м'язів.

Яблука
Багаті пектином. Пектин - розчинні харчові волокна, які допомагають організму поступово засвоювати енергію і виводити з нього шкідливі шлаки.

Апельсини
Багаті на вітамін С, калій і підтримує імунітет фолієва кислота.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що дослідження вчених показали, що чорниця допомагає захистити мозок від вільних радикалів. Чорниця ефективна для профілактики хвороби Альцгеймера і інших розладів нервової системи.