Понад півтисячі кілометрів проїхав на задньому колесі мопеда 33-річний японський мотоцикліст Масару Абе, який називає себе Wheelie King. Він побив попередній рекорд, 330 км, встановлений 25 років тому.

Як пише Motor, чоловік планував проїхати 600 км, але його планам завадив сильний біль у спині. Витримавши 13 годин, Абе здався.

Рекорд зафіксували на автодромі Kawaguchi Auto Race в Японії. Мотоцикліст використав мопед з двигуном об'ємом 125 кубічних сантиметрів. Для того, щоб палива вистачило на всю заплановану відстань, на техніку встановили спеціальний змінний контейнер з паливом на кермі. Його мотоциклістові передавали з мопеда підтримки.

Спина в Абе почала боліти вже через дві години після старту, проте він прямо під час руху випив знеболювальне і продовжив дистанцію. Щоб побити попередній рекорд, йому знадобилося трохи більше восьми годин. Провівши у незручній позі 13 годин, він здався.

Байкер каже, що це був найсильніший біль, який він коли-небудь відчував.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Обидві руки оніміли, я перестав їх відчувати. Перед очима все було розмито. Я тільки частково був у свідомості. Я був повністю зневоднений. Ніколи не відчував такого раніше", – згодом розповів він журналістам.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Авдіївці байкери відкрили мотосезон проукраїнським пробігом.