Важливу знахідку зробили на території Києво-Печерського історико-культурного заповідника: український ахеолог випадково виявив давньоєгипетську мумію.

Як повідомляє прес-центр Міністерства культури, мощі виявили ще на початку року, коли проводили звірку фондів заповідника. Виявилося, що мова йде навіть не про один, а про декілька експонатів, які привезли до Києва ще наприкінці 19 - початку 20 століття.

Першим "місцем проживання" був Церковно-археологічний музей, потім Музей атеїзму, який знаходився в Києво-Печерській Лаврі. Як заявили в Міністерстві, не один десяток років стародавні експонати "забутими перебували в фондосховищі, і тільки зараз були знайдені".

5 травня в Національному Києво-Печерському заповіднику відбудеться виставка унікальної колекції експонатів часів Стародавнього Єгипту: дві мумії, два розписаних саркофага і декілька каноп - похоронних судин, в які поміщали внутрішні органи.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що мисливці за скарбами знайшли тіло жінки, з якої пісок витягнув всі соки, тим самим перетворивши на мумію.